Nya mötesplatser

Vi tycker att fotgängare ska få mer plats. Därför förvandlar vi ett av Stockholms mest centrala kvarter till en mer tillgänglig yta som är sammankopplad med passager och öppna platser.

Vi arbetar tillsammans med Stockholms stad och hoppas få möjlighet att bredda trottoarerna med gröna stråk och plantera över 20 sorters växter och träd.

Och arbetet är redan påbörjat. 2015 öppnade vi det grönklassade kontorskomplexet Mästerhuset och i juni 2017 invigdes Smålandstorget – ett nytt levande torg och en ny mötesplats i centrala Stockholm. Kom gärna förbi och titta!

2015: Mästerhuset – en framtidssäkrad arbetsplats

Från en ledande bank till en internationell kommunikationsbyrå – Mästerhuset erbjuder en dynamisk miljö för innovativa företag.

Med tre meter i takhöjd och fönster från golv till tak sätter Mästerhuset dessutom en ny standard för effektivitet, flexibilitet och hållbarhet.

2017: Smålandstorget –
en symbol för Project Access

Smålandstorget- en ny urban mötesplats med restauranger och kulturevenemang, mitt i Stockholm city.

Här tar du en kaffe, umgås med vänner eller slår dig ner för en timmes arbete i det fria. Smålandstorget öppnar upp glömda passager – härifrån tar du dig enkelt in i PK-huset, Mästerhuset och Hästen 21 (Beta).

Vision för 2022: Nya Hästen 21

Nya Hästen 21 blir ett hus som möter flera behov. I huset kommer det att finnas lägenheter, exklusiva kontor på våning två till nio och detaljhandel på nedervåningarna.

Förbättrade passager till PK-huset och NK skapar en sömlös shoppingupplevelse och ett stort atrium med takfönster i byggnadens mitt skapar en dynamisk arbetsmiljö.

Mästerhuset var den första byggnaden i Stockholms centrala affärskvarter som certifierades enligt LEED Platinum - ett av de tuffaste hållbarhetscertifikaten i världen. Med Hästen 21 siktar vi ännu högre - målsättningen är att byggnaden ska dra mindre än 45 kWh per kvadratmeter vilket är cirka en fjärdedel av den nuvarande byggnadens konsumtion.

Grönt, ljust och energieffektivt

Det ska vara lätt att leva miljövänligt. Vi skapar högkvalitativa miljöer med högsta möjliga komfort för våra hyresgäster – samtidigt som vi förbättrar energieffektiviteten.

Orolig för energikonsumtionen? Vi strävar efter att våra byggnader bara ska dra hälften så mycket energi som den genomsnittliga byggnaden i Stockholm.
Vi använder bara godkända, emissionsfria material i våra byggnader för att minimera miljöpåverkan och skapa en hälsosam miljö för de som arbetar och vistas här.