Hållbarhet

Hållbara hus bidrar till hållbara städer

Pembroke utvecklar fastigheter som möter framtidens behov av hållbara, effektiva och hälsosamma byggnader som bidrar till hållbara städer.

Vi utvecklar och förvaltar byggnader långsiktigt i nära samarbete med våra hyresgäster och vi har under flera år fått utmärkelser för Sveriges mest nöjda kontorshyresgäster. Våra flexibla kontorslokaler kan enkelt anpassas och ställas om för att möta behoven från såväl dagens som framtidens hyresgäster. Vi strävar efter att erbjuda optimala arbetsplatser med fokus på ljusinsläpp, inomhusklimat och ett stort utbud av service och faciliteter som cykel- och omklädningsrum, terrasser och gröna ytor.

Huvuddelen av våra fastigheter är BREEAM eller LEED-certifierade, vilket betyder att de är resurseffektiva byggnader som använder mindre vatten och energi samt har lägre utsläpp av växthusgaser. Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet.

Mästerhuset var den första byggnaden i Stockholms centrala affärskvarter som certifierades enligt LEED Platinum - ett av de tuffaste hållbarhetscertifikaten i världen. Med Hästen 21 siktar vi ännu högre - målsättningen är att byggnaden ska dra mindre än 45 kWh per kvadratmeter vilket är cirka en fjärdedel av den nuvarande byggnadens konsumtion.

Grönt, ljust och energieffektivt

Det ska vara lätt att leva miljövänligt. Vi skapar högkvalitativa miljöer med högsta möjliga komfort för våra hyresgäster – samtidigt som vi förbättrar energieffektiviteten.

Vi strävar efter att våra byggnader bara ska dra hälften så mycket energi som den genomsnittliga byggnaden i Stockholm.
Vi använder bara godkända, emissionsfria material i våra byggnader för att minimera miljöpåverkan och skapa en hälsosam miljö för de som arbetar och vistas här.